GARVIN ARNES, ALFONSO

Categoria: AGREGAT/ADA
Perfil acadèmic: Doctorat
Departament: TECNOLOGIA, ENGINYERIA I CIÈNCIA D'ALIMENTS
Email: alfonso.garvin@udl.cat

Docència

Ensenyament Curs Assignatura
MU en Enginyeria Industrial - UdL 1 OPERACIONS BÀSIQUES DE PROCESSOS QUÍMICS
MU en Enginyeria Industrial - UdL 2 OPERACIONS BÀSIQUES DE PROCESSOS QUÍMICS
Grau en Biotecnologia - UdL 2 FONAMENTS D'ENGINYERIA BIOQUÍMICA
Grau en Biotecnologia - UdL 3 BIOREACTORS

Recerca

Grup de recerca: Innovative Technologies for the Obtaining of Ingredients and Food Products - TI2PA
Projectes de recerca Data inici Data fi Investigadors principals
Inactivación de enzimas, degradación de compuestos tóxicos y efectos colaterales en zumos de frutas mediante irradiación UV (UV2011) 01/01/2012 31/12/2014 ALBERTO IBARZ RIBAS
Tesis Any Direcció
Efecto de la adición de fibra y la temperatura sobre las propiedades reológicas de zumos de fruta 2021 Ibarz Ribas, Alberto; Garvín Arnés, Alfonso
Effect of the ultraviolet-visible radiation processing on the quality of fruit juices 2017 Ibarz Ribas, Alberto; Garvín Arnés, Alfonso
Degradación fotoquímica de compuestos tóxicos en fluidos alimentarios 2016 Alfonso Garvín Arnés
Tratamiento electroquímico de aguas residuales: Mineralización de 2,4-Diclorofenoxiacético 1999 Dr. José Costa López
Publicacions Any Autors Tipus
Cálculos y diseño en la Ingeniería de los Alimentos. Volumen 2: Transmisión de calor 2023 Ibarz, A.; Ibarz, R.; Garvín,A. Llibre docent
Cálculos y diseño en la Ingeniería de los Alimentos. Volumen 1: Fundamentos, mecánica de fluidos y complementos 2022 Ibarz, A.; Ibarz, R.; Garvín, A. Llibre docent
Photo-degradation of alfalfa saponins by UV-visible multi-wavelength irradiation 2022 Hadidi, M.; Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Photodegration in Foods 2021 Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Capítol de llibre d'investigació
Viscoelastic properties and compensation study of apple juice enriched with apple fiber 2021 Salinas, D.; Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Kinetic and thermodynamic compensation study of the hydration of faba beans (Vicia faba L.) 2019 Garvín, A.; Augusto, P.E.D.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Ascorbic acid degradation in aqueous solution during UV-Vis irradiation 2019 Aguilar, K.; Garvín, A.; Lara Sagahón, V.; Ibarz, A. Article d'investigació
Effect of enzymatic treatment and concentration method on chemical, rheological, microstructure and thermal properties of prickly pear syrup 2019 Borchani, M.;Masmoudi, M.; Ben Amira, A.l.; Abbès, F.; Yaich, H.; Besbes, S.; Blecker, C.; Garvin, A.; Ibarz, A.; Attia, H. Article d'investigació
Effect of apple fibre addition and temperature on the rheological properties of apple juice and compensation study 2019 Salinas, D.; Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz, A. Article d'investigació
Effect of UV-Vis processing on enzymatic activity and the physicochemical properties of peach juices from different varieties 2018 K. Aguilar; A. Garvín; A. Ibarz Article d'investigació
Kinetic and thermodynamic compensation. A current and practical review for foods 2017 Garvín, A.; Ibarz, R.; Ibarz A. Review
Ascorbic acid stability in fruit juices during thermosonication 2017 Aguilar, K.; Garvín, A.; Ibarz, A.; Augusto, P.E.D. Article d'investigació
Kinetic and thermodynamic study of the photochemical degradation of patulin 2017 Ibarz, R.; Garvín, A.; Ibarz, A. Article d'investigació
Effect of UV-Vis irradiation on enzymatic activities and the physicochemical properties of nectarine juices from different varieties. 2016 Aguilar, K.; Ibarz, R.; Garvín, A.; Ibarz, A. Article d'investigació
Effect of the concentration on the kinetic model of the photo-degradation of 5-hydroxymethylfurfural by UV irradiation 2016 K. Aguilar, A. Garvin, A. Ibarz Article d'investigació
Kinetic study and modeling of the UV photo-degradation of thiabendazole 2016 Ibarz, R; Garvin, A; Aguilar, K; Ibarz, A. Article d'investigació
Rate-controlling mechanisms in the photo-degradation of 5-Hydroxymethylfurfural 2016 Aguilar K.; Garvín, A.; Azuara, E.; Ibarz, A. Article d'investigació
Rate-controlling mechanisms in the photo-degradation of ochratoxin A 2016 Ibarz, R.; Garvín, A.; Rojas, S.; Azuara, E.; Ibarz, A. Article d'investigació
Ultraviolet in food preservation and processing 2015 Ibarz A, Garvín A, Falguera V Capítol de llibre d'investigació
Peroxidase (POD) and polyphenol oxidase (PPO) photo-inactivation in a coconut water model solution using ultraviolet (UV 2015 Augusto PED, Ibarz, R, Garvin, A, Ibarz, A. Article d'investigació
Modelling of 5-hydroxymethylfurfural photo-degradation by UV irradiation. Influence of temperature and pH. 2015 Aguilar, K., Garvin, A., Azuara, E., Ibarz, A. Article d'investigació
Modelling of ochratoxin A photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp 2015 Ibarz R, Garvín A, Azuara E, Ibarz A. Article d'investigació
Modelling of UV absorption in a plane photoreactor for solutions with high-patulin concentration 2015 Garvín, A., Ibarz, R., Ibarz, A. Article d'investigació
Modelización cinética de la degradación fotoquímica de benomilo 2015 Ibarz R; Garvín A; Pagán J; Ibarz A. Article d'investigació
Effect of UV-Vis photochemical processing on pear juices from six different varieties 2014 Falguera V; Garvín A; Garza S; Pagán J; Ibarz A. Article d'investigació
Modelling of patulin photo-degradation by a UV multi-wavelength emitting lamp 2014 Ibarz, R.; Garvín, A.; Falguera, V.; Pagán, J.; Garza, S.; Ibarz, A. Article d'investigació
Flow behavior of clarified pear and apple juices at subzero temperatures 2013 Falguera V, Vicente M, Garvín A, Ibarz A. Article d'investigació
Enzymatic peeling and discoloration of Red Bartlett pears 2013 Ibarz A, Pagán J, Garvín A, Ibarz R, Gatius F, Falguera V. Article d'investigació
Effect of UV-Vis irradiation on enzymatic activities and physicochemical properties of four grape musts from different varieties. 2013 Falguera V; Garza S; Pagán J; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Protective Effect of Melanoidins from Fructose-Glutamic Acid on Polyphenol Oxidase Inactivation by Ultraviolet-Visible Irradiation 2013 Falguera V; Folch A; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Inactivation of polyphenol oxidase by ultraviolet irradiation: Protective effect of melanins 2012 Falguera V, Pagán J, Garza S, Garvín A, Ibarz A. Article d'investigació
Discoloration Kinetics of clarified apple juice treated with Lewatit (R) S 4528 adsorbent resin during processing 2012 Ibarz A, Falguera V, Garza S, Garvín A. Article d'investigació
Ultraviolet processing of liquid food. A review. Part 1: Fundamental engineering aspects. 2011 Falguera V; Pagán J; Garza S; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Degradation of mandarin juice concentrates treated at high temperatures 2011 Ibarz A, Garza S, Garvín A, Pagán J. Article d'investigació
Ultraviolet processing of liquid food. A review. Part 2: Effects on microorganisms and on food components and properties. 2011 Falguera V; Pagán J; Garza S; Garvín A; Ibarz A. Article d'investigació
Rheology of redcurrant juices 2010 Ibarz A, Falguera V, Garza S, Garvín A. Article d'investigació
Rheological and thixotropic behavior of banana (Musa Cavendishii) puree. 2010 Ibarz A, Falguera V, Garvín A. Article d'investigació
Efecto de la temperatura de almacenamiento sobre el color de zumo concentrado de mandarina. 2010 Garza S; Falguera V; Garvín A; Ibarz A. Acta congrés
Efecto inhibitorio de la melanina sintetizada a partir de L‑tirosina y polifenol oxidasa de Agaricus bisporus sobre el enzima proteolítico carboxipeptidasa-A. 2010 Falguera V; Pagán J; Garza S; Garvín A; Ibarz A. Acta congrés
Proceso cinético de decoloración de zumo clarificado de manzana con resina adsorbente. 2010 Ibarz A; Garvín A; Falguera V; Garza S; Pagán J. Acta congrés
Comportamiento al flujo de zumo clarificado de pera y manzana a bajas temperaturas. 2009 Falguera V, Burguet J, Garvín A, Garza S, Pagán J, Ibarz A. Article d'investigació
Flow behavior of clarified orange juice at low temperatures 2009 Ibarz R, Falguera V, Garvín A, Garza S, Pagán J, Ibarz, A. Article d'investigació
Toxic effect of melanoidins from glucose-asparagine on trypsin activity 2009 Ibarz A, Garvín A, Garza S, Pagán J. Article d'investigació
Inactivation of carboxypeptidase A and trypsin by UV-visible light 2009 Ibarz A, Garvín A, Garza S, Pagán J. Article d'investigació
Kinetics of peach clarified juice discoloration process with an adsorbent resin 2008 Ibarz A, Garza S, Garvín A, Pagán J. Article d'investigació
Caracterización reológica de puré de plátano de 22 ºBrix 2008 Ibarz A, Garvín A, Garza S, Pagán J. Acta congrés
Densidad de zumo concentrado de naranja. Efecto de la temperatura y de la concentración 2007 Garza S, Guitart E, Garvin A, Ibarz A. Article d'investigació
Pardeamiento no enzimático de zumo de mandarina clarificado y concentrado durante el almacenamiento. 2007 Falguera V., Garza S., Garvin, A., Ibarz A Article d'investigació
The production of butyl acetate and methanol via reactive and extractive distillation. I. Chemical equilibrium, kinetics and mass-transfer issues. 2002 Jiménez L, Garvín A, Costa-López J. Article d'investigació
Diseño de sedimentadores por zonas 1999 Garvín A, Ibarz A. Article d'investigació
Rheological behaviour of loquat (eriobotrya japonica) juices 1996 Ibarz A, Garvín A, Costa J. Article d'investigació
Rheological behaviour of sloe (prunus spinosa) fruit juices 1996 Ibarz A, Garvín A, Costa J. Article d'investigació
Vapor-Liquid equilibrium data for methanol, ethanol, methyl acetate, ethyl acetate and o-xylene at 101.3 kPa 1995 Costa-López J, Garvín A, España F. Article d'investigació
Comportamiento al flujo de zumos concentrados de níspero 1995 Ibarz A, Garvín A, Costa J. Article d'investigació